Rekommenderat företag 9 år i rad hos reco.se

Hur lång tid tar det att packa inför en flytt?

Få offert

Det finns många frågor som uppstår i samband med att man ska flytta. En av de allra vanligaste är däremot ”hur lång tid tar det att packa inför en flytt?”. Vi tänkte därför försöka reda ut alla frågetecken och ge svar på denna fråga!

När ska man börja packa och hur länge tar det?

Exakt hur lång tid det tar att packa inför en flytt beror bland annat på hur mycket som ska packas samt på hur effektiv man är. För en del går det väldigt snabbt medan det för andra tar lite längre tid.

För att säkerställa att packningsmomentet går så snabbt och smidigt som möjligt, rekommenderar vi dig att först och främst rensa bort sådant som inte ska följa med till det nya stället. Det kan handla om allt ifrån kläder till möbler och annan inredning. Detta kan du göra 4–6 veckor innan flytten.

När du väl har rensat bort allt som inte ska med, kan du börja packa ner allt som ska med. Detta kan du göra 2–3 veckor innan det är dags att flytta.

För packningen ska gå smidigt så rekommenderar vi dig att börja med sådant som inte används särskilt ofta. Det som du använder regelbundet kan du vänta med tills sista stund. Packa även ned ett rum i taget.

Sammanfattningsvis – så lång tid tar det att packa

Hur lång tid det tar att packa inför en flytt beror på hur mycket som ska packas samt hur effektiv du är. Har du rensat bort sådant som inte ska med och är organiserad, tar det vanligtvis inte längre än 2–3 veckor att flyttpacka.

Tips för att underlätta packningen

Det finns såklart en hel del att tänka på när det är dags att börja packa. Vi har tidigare påpekat vikten av att vara strukturerad, lämna saker som används dagligen till sist samt packa ner ett rum i taget. Du hittar fler hjälpsamma tips i våra tidigare artiklar:

Överlåt flytten till oss

Önskar du professionell hjälp i samband med flytten? Vänd dig då till oss på Flyttfabriken – vi hjälper dig gärna i den utsträckning du önskar.

Hos oss finns möbelmontörer, packmästare, expressarbetare, chaufförer och flertalet lastbilar och fordon i olika storlekar till förfogande. På så sätt kan du garanterat få den hjälp du önskar och därigenom få mer tid över till annat som är viktigare.

Läs mer om vår flytthjälp eller skicka en offertförfrågan redan idag, vi ser fram emot att höra från dig!

Behöver du vår hjälp?

Vi hjälper dig med flytthjälp och flyttstädning på ett professionellt och tryggt sätt. Ring oss på 08 51 51 00 99 eller begär en offert.