Rekommenderat företag 9 år i rad hos reco.se

7 saker att förbereda inför en flytt

Det är många saker som ska förberedas och planeras inför en flytt. Något som gör att det snabbt känns överväldigande. För att underlätta detta moment har vi därför samlat några av de viktigaste sakerna som måste förberedas inför din kommande flytt!

Checklista inför en flytt – glöm inte att förbereda detta

Som nämnts inledningsvis är det väldigt mycket att tänka på i samband med en flytt. Det är mycket som måste planeras och göras, vilket gör att processen snabbt känns jobbig och överväldigande. Nedanför har vi därför samlat några av de viktigaste sakerna som måste förberedas inför en flytt:

1. Fundera på om du ska ta hjälp av en flyttfirma

Det allra första du bör göra är att komma underfund med hur flytten ska gå till. Ska du genomföra den själv, med hjälp av vänner och familj, eller ska du anlita en flyttfirma?

Tänk noga igenom alla moment som ska genomföras och glöm inte bort att bostaden även måste flyttstädas. Många väljer att göra vissa delar själv, exempelvis packningen, medan man överlåter själva flytten och flyttstädningen till en professionell firma.

2. Boka flytt- och städhjälp

Om du bestämmer dig för att anlita professionell hjälp bör du komma ihåg att boka detta i god tid innan. Flytt- och städfirmor är oftast uppbokade lång tid framåt. Du vill inte vara för sent ute och upptäcka att du inte kan få hjälp det datum du önskar.

3. Gör en adressändring

Något annat som är väldigt viktigt att komma ihåg är att göra en adressändring.

4. Boka eftersändning av post

Förutom att ändra folkbokföringsadress rekommenderar vi dig att även boka eftersändning av post, så att du inte riskerar att missa någon post.

5. Säg upp, flytta och förnya abonnemang och avtal

Glöm inte heller bort att se över dina abonnemang. Det kan exempelvis handla om abonnemang för:

Säg upp de avtal som eventuellt behöver sägas upp och flytta eller förnya de som kan göras det.

6. Anmäl flytten till ditt försäkringsbolag

Detta hänger ihop med ovanstående punkt. Det är viktigt att du anmäl flytten till ditt försäkringsbolag för att förnya din hemförsäkring.

7. Rensa bland gamla saker

Något annat som vi rekommenderar alla att göra är att rensa bland gamla saker. Vanligtvis har man nämligen samlat på sig massor av saker som bara ligger och samlar damm i förråd, garage eller garderober.

Fler tips på hur du lyckas med detta moment hittar du i våra tidigare artiklar:

Genom att förbereda ovanstående saker blir förhoppningsvis flytten betydligt smidigare!

Ta hjälp av Flyttfabriken

Vi på Flyttfabriken erbjuder professionell och effektiv flytthjälp till konkurrenskraftiga priser!

Vi hjälper dig i den utsträckning som önskas och har därför möbelmontörer, packmästare, expressarbetare, chaufförer och flertalet lastbilar och fordon i olika storlekar till förfogande. Vi utför arbeten inom hela Stockholm men har även möjlighet att ta hand om flytt till annan ort samt flyttstädningar.

Läs mer om vår flytthjälp eller skicka en offertförfrågan redan idag, vi ser fram emot att höra från dig!

Behöver du vår hjälp?

Vi hjälper dig med flytthjälp och flyttstädning på ett professionellt och tryggt sätt. Ring oss på 08 51 51 00 99 eller begär en offert.