5 tips när du ska flyttrensa

Att flytta är för många stressigt och överväldigande. För att minska denna stress och underlätta såväl packnings- som flyttmomentet, kan du med fördel rensa bland dina ägodelar. Låt oss därför dela med oss av våra bästa tips och råd till dig som ska flyttrensa!

Flyttrensa – en checklista

Som nämnts inledningsvis är det många som upplever att det känns stressigt och överväldigande att flytta. Något som i de flesta fall beror på att man har så mycket saker där hemma. Ett bra tips är därför att göra dig av med saker som inte längre används.

Nedanför hittar du våra bästa tips och råd för att lyckas med denna uppgift:

1. Påbörja rensningen i god tid

Först och främst gäller det att påbörja rensningen i god tid innan själva flytten. Ju tidigare du börjar desto bättre!

En bra riktlinje är att börja rensa minst 4–6 veckor innan du ska flytta.

2. Avsätt tillräckligt med tid

Att flyttrensa tar oftast längre tid än vad man tror. Se därför till att avsätta tillräckligt med tid för uppgiften. Ett annat bra tips är att dela upp flyttrensningen över flera dagar.

3. Var strukturerad när du rensar

Förutom att påbörja rensningen i god tid bör du arbeta strukturerat. Här är ett tips att ta ett förvaringsutrymme i taget. Börja exempelvis i förrådet och arbeta dig sedan igenom garderober och liknande.

4. Våga göra dig av med saker

Att göra sig av med sina ägodelar är inte alltid enkelt. Det är inte ovanligt att man sparar på saker som inte används i dagsläget eftersom ”de kanske kan komma till användning längre fram”. Något som de sällan gör.

Ett bra tips är därför att våga göra dig av med saker som inte används, även om det kan kännas svårt eller jobbigt. Om de har legat och dammat i förrådet så kommer de troligtvis fortsätta att göra det även efter att du flyttat.

5. Gör en låda för sådant som du är tveksam till att slänga

Om du mot förmodan tvekar över att göra dig av med vissa saker rekommenderar vi dig att fylla en flyttkartong med dessa föremål. En kartong som däremot bör gås igenom direkt du flyttat in i ditt nya hem för att undvika att samma sak uppstår igen.

Få fler tips i vår kunskapsbank

Att flyttrensa är bara en av de saker som du kan göra för att underlätta din flytt. Om du önskar att få ännu fler hjälpsamma tips, kan du med fördel kolla in de tidigare artiklarna i vår kunskapsbank.

Överlåt flytten till oss

Något annat du kan göra är att överlåta hela eller delar av flytten till oss på Flyttfabriken. Vi erbjuder professionell flytthjälp i den utsträckning som önskas. För att lyckas med detta har vi möbelmontörer, packmästare, expressarbetare, chaufförer och flertalet lastbilar och fordon till förfogande.

Läs mer om vår flytthjälp eller skicka en offertförfrågan redan idag, vi ser fram emot att höra från dig!

Behöver du vår hjälp?

Vi hjälper dig med flytthjälp och flyttstädning på ett professionellt och tryggt sätt. Ring oss på 08 51 51 00 99 eller begär en offert.