Flyttpacka vinglas – så gör du

Vinglas är väldigt ömtåliga och behöver därför lite extra omtanke när de ska packas ner i samband med en flytt. Packas de inte ner på rätt sätt är nämligen chansen stor att de går sönder under transporten. Här tänkte vi därför berätta mer om hur du går tillväga för att flyttpacka dina vinglas!

Så flyttpackar du dina vinglas

Som nämnts inledningsvis är vinglas ömtåliga, vilket innebär att de lätt kan skadas under en flytt. Men hur gör man egentligen för att packa ner sina glas på ett tryggt och säkert sätt? Nedanför berättar vi hur du lyckas med detta i nio enkla steg:

1. Packa ner i originalförpackningar

Om du har kvar originalförpackningarna som följde med till dina glas, kan du med fördel packa ner dem i dessa. I och med att dessa kartonger är specifikt ämnade för vinglasen står de oftast väldigt stabilt, vilket underlättar under transport och handhavande.

2. Packa ner i vanliga flyttkartonger

Många gånger har man inte kvar originalförpackningarna. Som tur är fungerar det bra att packa ner vinglasen i traditionella kartonger, alternativt i flyttkartonger som är särskilt ämnade för glas.

3. Lägg papper i botten

Innan du påbörjar packningen kan det vara en bra idé att skrynkla ihop några papper och lägga dessa i kartongens botten. Det gäller oavsett om du packar i flyttkartonger eller originalförpackningar.

4. Packa ner glasen individuellt

När du väl ska påbörja packningen är det viktigt att glasen packas ner individuellt. På så sätt riskerar de inte att slå emot varandra och gå sönder.

5. Linda in dem i papper

Förutom att packa ner glasen individuellt gäller det att vira rejält med papper runt varje glas.

6. Ställ dem upp och ner

Ska vinglasen packas ner i en traditionell flyttkartong bör de ställas upp och ner. På så sätt står de mer stabilt.

7. Packa inte för tungt

Tänk på att inte packa kartongen för tungt. Fyll den endast med glas så att botten inte riskerar att ge vika.

8. Fyll upp med papper

På samma sätt som du placerade papper i botten, bör du även göra detsamma ovanpå glasen. Något som görs för att fylla ut kartongen och förhindra att glasen skumpar omkring vid handhavande eller transport.

9. Märk kartongen

Sist men inte minst bör du märka upp kartongen med ”glas” och eller ”ömtåligt gods”, så att de som ska lyfta och flytta kartongerna hanterar dem extra varsamt. Det är viktigt oavsett om man ska göra detta själv eller överlåta arbetet till en flyttfirma.

Där har du det – nio tips på hur du flyttpackar dina vinglas på ett tryggt och säkert sätt!

Överlåt flytten till oss

Om du önskar professionell hjälp med din flytt, kan du med fördel vända dig till oss på Flyttfabriken. Vi hjälper dig gärna och har såväl möbelmonterare och packmästare som expressarbetare, chaufförer och lastbilar till vårt förfogande. Allt för att kunna erbjuda dig professionell flytthjälp i den utsträckning du önskar!

Läs mer om vår flytthjälp eller skicka en offertförfrågan redan idag, vi ser fram emot att höra från dig.

Behöver du vår hjälp?

Vi hjälper dig med flytthjälp och flyttstädning på ett professionellt och tryggt sätt. Ring oss på 08 51 51 00 99 eller begär en offert.