Rekommenderat företag 9 år i rad hos reco.se

Flyttpacka säng – så gör du

Ska du flytta? Då har du en hel del packning framför dig. För att säkerställa att du får med dig allt och att ingenting går sönder under flytten, gäller det däremot att packa ner allt på rätt. I denna artikel tänkte vi därför berätta mer om hur du bäst går tillväga för att flytpacka en säng!

Så packar du sängen inför en flytt

Alla möbler och föremål kräver särskild hantering inför flytten. Sängen är inget undantag. Låt oss därför berätta mer om hur du packar ner sängen på bästa sätt:

1. Ta bort och packa ner sängkläderna

Först och främst bör du plocka bort och packa ner sängkläder som kuddar, täcken, överkast, filtar och liknande. Alla dessa tar mer plats än vad man tänkt sig och passar därför utmärkt att packa ner i flyttkartonger eller i stora sopsäckar. Har du möjlighet att placera dem i vakuumpåsar är det ännu bättre!

2. Töm och plocka bort eventuella lådor

Det är många som har sängar med inbyggd förvaring. Om du tillhör en av dessa bör du tömma lådorna och därefter plocka bort dem från ramen. På så sätt kommer sängen bli lättare att hantera.

3. Ta bort madrassen

Nästa steg är att plocka bort madrassen. Om du vill säkerställa att den inte blir smutsig eller skadad under flytten kan du med fördel rulla ihop den (tänk på att du kan vara tvungen att hålla ihop den med tejp eller ett spännband) och placera den i en plastpåse.

Vanligtvis kan det vara svårt att få ner madrassen i en plastpåse i och med att den är så stor och otymplig. Här rekommenderar vi dig därför att använda två större sopsäckar som träs över madrassen från vardera sida.

4. Demontera sängen så mycket som möjligt

Beroende på vad du har för säng kan den demonteras olika mycket. För att underlätta hanteringen och undvika att sängen går sönder rekommenderar vi dig däremot att skruva isär den så mycket som möjligt.

5. Sätt skruvar och liknande i en påse

Att hålla koll på skruvar och andra lösa föremål är aldrig enkelt. Speciellt inte när man ska flytta. För att ingenting ska tappas bort rekommenderar vi dig därför att placera skruvar och annat från sängen i en påse.

Överlåt flytten till oss

Vi hoppas att du nu har bättre koll på hur du går tillväga för att flyttpacka en säng. Om du vill underlätta din flytt och få mer tid och energi över till annat, kan du med fördel överlåta den till oss på Flyttfabriken!

Vi hjälper dig i den utsträckning som önskas och har därför möbelmontörer, packmästare, expressarbetare, chaufförer och flertalet lastbilar och fordon i olika storlekar till förfogande.

Läs mer om vår flytthjälp eller skicka en offertförfrågan redan idag, vi ser fram emot att höra från dig!

Behöver du vår hjälp?

Vi hjälper dig med flytthjälp och flyttstädning på ett professionellt och tryggt sätt. Ring oss på 08 51 51 00 99 eller begär en offert.