Rekommenderat företag 9 år i rad hos reco.se

7 tips till dig som ska flytta vitvaror

Synonymt för de flesta vitvaror är att de är både tunga och otympliga. Något som kan ställa till med problem när de ska flyttas. Här tänkte vi därför dela med oss av sju tips och råd som underlättar vitvaruflytten.

Flytta vitvaror i sju enkla steg

Som vi varit inne på tidigare är vitvaror oftast otympliga och tunga, vilket gör de svåra att flytta. Med nedanstående tips går det förhoppningsvis betydligt enklare!

1. Se till att de kopplas ur korrekt

Det allra första du måste göra är att koppla ur vitvarorna korrekt, förutsatt att det gäller maskiner som redan finns installerade i ditt hem.

2. Se till att inga kablar hänger löst

När vitvarorna väl kopplats ur är det bra om du antingen tejpar fast eller klipper av kablarna (om maskinen är trasig), så att kablarna inte hänger löst och du riskerar att ramla på dem.

3. Kontrollera så att ingenting är i vägen

Löst hängande kablage är däremot inte det enda som kan ställa till med problem. Stora möblemang, tavlor och mattor är andra saker som kan vara i vägen när du ska flytta dina vitvaror. Kontrollera om så är fallet och ta i så fall bort dessa tillfälligt.

4. Häng av dörrarna om möjligt

På en del vitvaror, exempelvis kyl och frys, är det möjligt att hänga av dörrarna. Något som dels minskar vikten samtidigt som det ger dig bättre grepp.

5. Var minst två stycken

När man ska genomföra tunga lyft bör man aldrig vara själv. Man bör alltid vara minst två stycken. Beroende på föremålets vikt kan man behöva vara ännu fler. Se därför till att ta hjälp av en eller flera starka vänner.

6. Tänk på hur ni lyfter

För att underlätta lyftet och minska riskerna för skador är det viktigt att anamma en ergonomisk lyftteknik. Tips på hur man lyckas med detta hittar du i vår tidigare artikel om lyftteknik.

7. Lastsäkra på rätt sätt

Sist men inte minst gäller det att lastsäkra vitvarorna på rätt sätt. De måste sitta fast ordentligt, så att de inte riskerar att välta eller skadas under transporten.

Överlåt flytten till oss

Är du i färd med att flytta till en ny bostad? Då kan du med fördel överlåta flytten till oss på Flyttfabriken!

Vi på Flyttfabriken hjälper dig i den utsträckning som önskas och har därför möbelmontörer, packmästare, expressarbetare, chaufförer och flertalet lastbilar och fordon i olika storlekar till förfogande.

Läs mer om vår flytthjälp eller skicka en offertförfrågan redan idag, vi ser fram emot att höra från dig!

Behöver du vår hjälp?

Vi hjälper dig med flytthjälp och flyttstädning på ett professionellt och tryggt sätt. Ring oss på 08 51 51 00 99 eller begär en offert.