Rekommenderat företag 9 år i rad hos reco.se

Flytta soffan själv – så gör du

Vi har i en tidigare artikel delat med oss av våra bästa tips och råd till dig som ska flytta möbler. Nu tänkte vi fortsätta på den inslagna vägen och fokusera på en av de möbler som brukar vara allra tuffast att flytta – soffan. Vi delar med oss av fem tips som underlättar när du ska flytta soffan på egen hand!

5 tips när du ska flytta en soffa

Många soffor är både stora, otympliga och tunga. Något som kan göra de väldigt utmanande att flytta. Med rätt förberedelser och utförande går det däremot alldeles utmärkt. Här har vi därför samlat en handfull tips och råd till dig som planerar att flytta en soffa på egen hand:

1. Ta hjälp av en stark vän

När man ska genomföra tunga lyft är det viktigt att man inte är helt själv. Det ökar nämligen riskerna för att man ska lyfta fel och ådra sig allvarliga skador. Se därför till att vara minst två stycken när du ska flytta en soffa.

2. Planera och förbered färdvägen

Efter att du fått tag på en stark vän är det dags att planera och förbereda färdvägen. Vilken väg ska ni bära soffan? Finns det någonting som är i vägen och behöver plockas bort innan ni påbörjar lyft och flytt?

Ju bättre ni planerar och förbereder, desto enklare blir genomförandet!

3. Plocka isär soffan så gott det går

För att underlätta lyftet och hanteringen rekommenderar vi dig att plocka isär soffan så mycket som möjligt. Ta bort dynor, skruva lös ben och plocka isär soffan i flera delar om det går. Har du exempelvis en divansoffa brukar divanen gå att ta separat.

4. Använd en ergonomisk lyftteknik

När ni väl har planerat och förberett färdvägen samt plockat isär soffan så mycket som möjligt, är det dags att flytta den. Här gäller det att använda en ergonomisk lyftteknik för att undvika onödiga skador.

Vill du lära dig mer om hur du lyckas med detta rekommenderar vi dig att kika in vår tidigare artikel ”Lyftteknik – så gör du för att lyfta rätt”.

5. Packa och lastsäkra på rätt sätt

Sist men inte minst gäller det att packa och lastsäkra soffan på släpet eller i flyttbilen. Tips på hur du lyckas med detta moment hittar du i våra tidigare artiklar:

Överlåt flytten till oss

Även om det är fullt möjligt att ta hand om flytten på egen hand, är det oftast mer tids- och energikrävande än vad folk tror. För att frigöra såväl tid som energi och kunna fokusera på det som är viktigt – att flytta in i din nya bostad – kan du med fördel överlåta flytten till oss!

Vi på Flyttfabriken hjälper dig i den utsträckning som önskas och har därför möbelmontörer, packmästare, expressarbetare, chaufförer och flertalet lastbilar och fordon i olika storlekar till förfogande.

Läs mer om vår flytthjälp eller skicka en offertförfrågan redan idag, vi ser fram emot att höra från dig!

Behöver du vår hjälp?

Vi hjälper dig med flytthjälp och flyttstädning på ett professionellt och tryggt sätt. Ring oss på 08 51 51 00 99 eller begär en offert.