5 tips till dig som ska flytta krukväxter

Vi har tidigare berättat hur du gör för att flytta allt ifrån möbler till tavlor. I samband med en flytt är det däremot inte bara möbler och inredning som ska flyttas. Även blommor och krukväxter behöver tas med till den nya bostaden. Här tänkte vi därför dela med oss av våra bästa tips till dig som ska göra just detta!

Flytta krukväxter – så gör du

Som vi varit inne på inledningsvis är det inte enbart möbler och inredning som ska tas med till den nya bostaden. Många har även blommor och krukväxter som behöver packas ner och transporteras på ett tryggt och säkert sätt. Nedanför har vi därför samlat en handfull tips och råd för hur du lyckas med detta:

1. Börja med att rensa bort vissna blommor och växter

I de allra flesta hem finns det en eller flera växter som lever på sista versen. Detta är således ett perfekt tillfälle att göra sig av med de blommor och krukväxter som eventuellt vissnat.

2. Täck över växterna med en plastpåse

De blommor och krukväxter som du ska behålla och flytta till den nya bostaden kan du täcka över med en plastpåse för att ge dem lite extra skydd under transporten. En vanlig plastkasse från matvarubutiken fungerar alldeles utmärkt.

3. Förbered en kartong

Nästa steg är att förbereda en kartong, i vilken växterna ska transporteras i. Något som du gör genom att lägga ett lager med hopknölat papper i botten. Här går det att använda vanligt tidningspapper eller flyttpapper.

4. Ställ ner växterna i kartongen

När du väl har placerat pappret kartongens botten är det dags att ställa ner växterna. Efter att du fyllt kartongen kan du med fördel lägga papper (i en lagom tjock bunt) mellan varje kruka. På så sätt får du ett extra stötskydd!

5. Transportera säkert

Sist men inte minst gäller det att transportera krukväxterna på ett tryggt och säkert sätt. Är det kallt ute kan det vara en bra idé att transportera kartongerna inne i bilen. Flyttar du under sommaren kan du ställa växterna bland dina andra saker i flyttbilen eller släpet.

Överlåt flytten till oss

Om du önskar professionell hjälp med din flytt, kan du med fördel vända dig till oss på Flyttfabriken. Vi hjälper dig gärna och har såväl möbelmonterare och packmästare som expressarbetare, chaufförer och lastbilar till vårt förfogande. Allt för att kunna erbjuda dig professionell flytthjälp i den utsträckning du önskar!

Läs mer om vår flytthjälp eller skicka en offertförfrågan redan idag, vi ser fram emot att höra från dig.

Behöver du vår hjälp?

Vi hjälper dig med flytthjälp och flyttstädning på ett professionellt och tryggt sätt. Ring oss på 08 51 51 00 99 eller begär en offert.