Rekommenderat företag 9 år i rad hos reco.se

Tips när du ska flytta hemifrån och packa

Är det dags att lämna tryggheten i föräldrahemmet och flytta till ditt alldeles egna boende? Då har du mycket roligt framför dig. Innan dess finns däremot en hel del saker som är viktiga att ta itu med för att säkerställa att allt går som planerat. Låt oss därför dela med oss av shy packtips till dig som är i färd med att flytta hemifrån för första gången!

Underlätta flytten med dessa packtips

I samband med en flytt är det väldigt mycket att tänka på. Inte minst om det är första gången man flyttar hemifrån. För att säkerställa att allt går så smidigt som möjligt rekommenderar vi dig att följa nedanstående tips:

1. Börja i god tid

Det vanligaste felet som många gör är att skjuta fram packningen till sista stund. Något som tenderar att spä på stressen och göra att man slarvar mycket. En dålig kombination med många potentiella risker.

Ett bra tips är därför att påbörja packningen i god tid innan. Mer djupgående information om hur du bör resonera i denna fråga hittar du i vår tidigare artikel ”Hur lång tid tar det att packa inför en flytt?”.

2. Rensa bland dina ägodelar

Om man har bott hemma i hela livet så är chansen stor att man samlat på sig föremål som inte längre används. För att slippa släpa med dig en massa saker som bara kommer att ligga och damma, rekommenderar vi dig därför att rensa bland dina ägodelar.

Fler praktiska tips på hur du lyckas med detta hittar du i vår artikel om flyttrensning.

3. Packa ner sakerna på rätt sätt

Ett annat vanligt misstag som många gör är att packa ner sina ägodelar på fel sätt. Något som gör att de riskerar att gå sönder. Och det vill man såklart inte uppleva i samband med sin första flytt!

Tips på hur du packar ner olika föremål hittar du i våra tidigare artiklar:

4. Tänk på att inte packa för tungt

Ett vanligt misstag som många gör är att de packar flyttkartongerna för tungt. Något som är extra lätt hänt om det är första gången man ska flytta. Se därför till att inte packa kartongerna för tungt.

5. Märk upp flyttkartongerna

Ett bra tips är att märka upp alla flyttkartonger. Skriv vad som finns i kartongen och i vilket rum den ska placeras i den nya bostaden. På så sätt blir det enklare att packa upp allt!

6. Var försiktig när du lyfter

Ska du flytta tunga föremål är det viktigt att du arbetar på ett ergonomiskt sätt. Ett felaktigt lyft riskerar nämligen att få allvarliga konsekvenser för ditt fysiska mående. Vi har därför sammanställt en artikel med fokus på lyftteknik, d.v.s. hur du gör för att lyfta rätt.

Vi kan även rekommendera dig att läsa vår tidigare artikel med nio tips när du ska flytta tunga föremål.

7. Lasta släpet eller flyttbilen på rätt sätt

Trots att du har varit noggrann och packat ner dina ägodelar på ett korrekt sätt, riskerar de att gå sönder om du inte lastar de korrekt i bilen eller på släpet. Tips på hur du lyckas med detta hittar du i våra tidigare artiklar:

Överlåt din flytt till oss

Om du önskar professionell hjälp med din flytt, kan du med fördel vända dig till oss på Flyttfabriken. Vi hjälper dig gärna och har såväl möbelmonterare och packmästare som expressarbetare, chaufförer och lastbilar till vårt förfogande. Allt för att kunna erbjuda dig professionell flytthjälp i den utsträckning du önskar!

Läs mer om vår flytthjälp eller skicka en offertförfrågan redan idag, vi ser fram emot att höra från dig.

Behöver du vår hjälp?

Vi hjälper dig med flytthjälp och flyttstädning på ett professionellt och tryggt sätt. Ring oss på 08 51 51 00 99 eller begär en offert.