Rekommenderat företag 9 år i rad hos reco.se

Tips när du ska flytta från lägenhet till hus

Att flytta från lägenhet till hus är någonting som många drömmer om. Tillhör du en av dem som fått chansen att göra detta, finns det däremot en hel del saker att tänka på för att flytten ska bli så smidig som möjlig. Här tänkte vi därför dela med oss av våra bästa tips och råd för att underlätta processen!

Förberedelser inför flytt till hus

Som nämnts inledningsvis finns det en hel del saker att förbereda och tänka på när man ska flytta till ett hus. Förutom själva packningen måste man nämligen komma ihåg att:

Så lyckas du med packningen

När du väl har kommit underfund med ovanstående förberedelser är det dags att påbörja ett av de jobbigare momenten – packningen. Med rätt planering och tillvägagångssätt kan du däremot genomföra detta moment på ett enkelt och effektivt sätt!

Nedanför har vi samlat våra bästa tips och råd för att lyckas med just detta:

1. Rensa bort överflödiga ägodelar

Man brukar säga att ”ju mer utrymme man har, desto mer saker samlar man på sig”. Något som stämmer mycket väl för de allra flesta. Flyttar man då från en lägenhet till ett hus är det lätt hänt att man tar med sig allt man äger, oavsett om man använder sakerna eller inte.

Innan du flyttar rekommenderar vi dig därför att göra en rejäl genomgång av förråd, garderober och andra utrymmen där du stuvat undan sådant som ”kan komma till användning längre fram”.

Vill du få fler praktiska tips på hur du lyckas med detta moment på bästa sätt, kan du med fördel spana in vår tidigare artikel om flyttrensning.

2. Påbörja packningen i rätt tid

När man ska flytta är det viktigt att man påbörjar packningen i precis rätt tid. Börjar man packa för tidigt är chansen stor att man stoppar ned något som man behöver använda innan flytten (och därav blir tvungen att packa upp allt igen).

Om man å andra sidan påbörjar packningen för sent är risken stor att man blir stressad och börjar slarvar. Något som bara ställer till med problem och gör att det hela tar längre tid. Det gäller alltså att börja i precis rätt tid.

Exakt hur tidigt man ska börja packa beror på en mängd olika faktorer. För att få tips och råd som hjälper dig att påbörja packningen vid rätt tillfälle, rekommenderar vi dig att läsa vår tidigare artikel ”Hur lång tid tar det att packa inför en flytt?”.

3. Packa ner dina ägodelar på rätt sätt

Olika föremål bör packas ner och hanteras på olika sätt. Genom att packa ner de olika ägodelarna på adekvat sätt kan du säkerställa att de tar minimalt med plats samtidigt som du minimerar riskerna för att något ska gå sönder. Hela processen går dessutom snabbare!

Vi har tidigare skrivit en rad olika artiklar där vi berättar hur olika föremål ska packas ner:

4. Märk kartongerna

Förutom att packa ner allt på ett lämpligt sätt rekommenderar vi dig att märka flyttkartongerna. Märk dem med rum och innehåll. På så sätt blir det väldigt enkelt att veta vart kartongerna ska placeras i den nya bostaden, samtidigt som det går snabbare att packa upp.

5. Tänk på hur du lastar släpet eller flyttbilen

Sist men inte minst vill vi tipsa dig om att tänka på hur du lastar släpet eller flyttbilen. Genom att lasta rätt kan du nämligen säkerställa att du får mer dig så mycket som möjligt, vilket gör att det krävs mindre körningar mellan bostäderna, samtidigt som det minimerar risken för att något gör sönder.

För att lära dig mer om detta moment kan du med fördel kika in våra tidigare artiklar inom ämnet:

Överlåt flytten till Flyttfabriken

Som du kan se finns det oerhört mycket att tänka på när man ska flytta från lägenhet till hus. Vill du slippa allt detta och istället få mer tid över till andra viktigare saker? Då rekommenderar vi dig överlåta flytten till oss på Flyttfabriken!

Vi erbjuder professionell och effektiv flytthjälp till konkurrenskraftiga priser. För att kunna hjälpa dig i den utsträckning som önskas har vi möbelmontörer, packmästare, expressarbetare, chaufförer och flertalet lastbilar och fordon i olika storlekar till förfogande.

Läs mer om vår flytthjälp eller skicka en offertförfrågan redan idag, vi ser fram emot att höra från dig!

Behöver du vår hjälp?

Vi hjälper dig med flytthjälp och flyttstädning på ett professionellt och tryggt sätt. Ring oss på 08 51 51 00 99 eller begär en offert.