Rekommenderat företag 9 år i rad hos reco.se

Tips när du ska flytta från hus till lägenhet

Vi har i en tidigare artikel delat med oss av tips när du ska flytta från lägenhet till hus. Denna gång tänkte vi fokusera på det omvända scenariot. Vi delar med oss av sju tips och råd som underlättar när du ska flytta från hus till lägenhet!

Förberedelser innan flytten

Redan innan du flyttar finns det en hel del saker som är viktiga att ta tag i. Detta inkluderar bland annat:

Tips för att lyckas med packning och flytt

Nu till det mer praktiska, nämligen hur du lyckas med packningen och flytten. Vi delar med oss av sju tips och råd som förhoppningsvis hjälper dig med detta:

1. Rensa i garage, förråd och liknande

När man bor i hus har man mycket yta att förvara saker på. Allt ifrån garage och förråd till klädkammare. Något som brukar leda till att man samlat på sig en hel del onödiga föremål. Föremål som dessutom inte får plats i en lägenhet.

Med anledning av detta gäller det att tidigt börja rensa i garage, förråd och andra förvaringsutrymmen. Släng eller skänk bort sådant som inte används och spara bara det mest nödvändiga. Hör även med de nya ägarna om det finns något som de kan tänkas behöva och som du kan lämna kvar, exempelvis trädgårdsredskap eller liknande.

Vill du få fler praktiska tips på hur du lyckas med detta moment på bästa sätt, kan du med fördel spana in vår tidigare artikel om flyttrensning.

2. Planera och strukturera packningen

Med alla överflödiga ägodelar ur vägen är det dags att påbörja packningen. Här gäller det att tänka till både en och två gånger. Sätt upp en plan för vilka rum och föremål som ska packas ner när.

Saker som inte används kan exempelvis packas ner några veckor innan flytten. Det gäller däremot att du fortfarande har tillgång till vissa kläder, porslin i köket och liknande. Dessa saker bör packas ner så nära flytten som möjligt.

Önskar du tips på hur du kan planera och strukturera din packning på bästa tänkbara sätt, kan du med fördel spana in vår tidigare artikel där vi delar med oss av nio hjälpsamma packtips.

3. Packa ner sakerna på rätt sätt

När du väl packar ner dina ägodelar gäller det att göra det på rätt sätt, annars riskerar de att gå sönder. Vi har tidigare sammanställt en rad olika artiklar där vi berättar hur du packar ner olika föremål på bästa sätt:

Ytterligare ett tips är att märka alla kartonger med rum och innehåll. På så sätt blir de betydligt enklare att packa upp i lägenheten!

Tips på hur du lyckas med det sistnämnda hittar du i vår tidigare artikel ”7 tips när du ska packa upp efter flytt”.

4. Använd rätt lyftteknik

När du väl ska lyfta alla flyttkartonger och tunga möbler är det viktigt att använda rätt lyftteknik. Gör du inte detta löper du stor risk att skada dig. Allvarliga belastningsskador är nämligen vanliga bland de som ska flytta och inte lyfter på ett ergonomiskt sätt.

Tips på hur du lyfter på ett ergonomiskt sätt hittar du i vår tidigare artikel ”Lyftteknik – så gör du för att lyfta rätt”.

5. Tänk på hur du lastar släpet eller flyttbilen

Att lasta släpet eller flyttbilen på rätt sätt är viktigt för att få med dig så mycket som möjligt och därigenom effektivisera flytten, samt för att säkerställa att ingenting går sönder. Hur du gör detta kan du läsa mer om i våra tidigare artiklar:

6. Kör försiktigt

Väl packad och klar gäller det att köra försiktigt. Sänk hastigheten och gör inga hastiga inbromsningar eller svängar.

7. Glöm inte flyttstädningen

Vad många glömmer bort är att den gamla bostaden ska genomgå en s.k. flyttstädning. Något som innebär att samtliga utrymmen och ytor ska rengöras grundligt. Ett omfattande arbete som tar både tid och energi!

Överlåt flytten och städningen till oss

Som du kan se finns det mycket att tänka på när man ska flytta från hus till lägenhet. Vill du slippa allt detta och istället få mer tid över till andra viktigare saker? Då rekommenderar vi dig överlåta flytten och städningen till oss på Flyttfabriken!

Vi erbjuder professionell flytt- och städhjälp till konkurrenskraftiga priser. För att kunna hjälpa dig i den utsträckning som önskas har vi möbelmontörer, packmästare, expressarbetare, städare, chaufförer och flertalet lastbilar och fordon i olika storlekar till förfogande.

Behöver du vår hjälp?

Vi hjälper dig med flytthjälp och flyttstädning på ett professionellt och tryggt sätt. Ring oss på 08 51 51 00 99 eller begär en offert.