Rekommenderat företag 9 år i rad hos reco.se

Vad är flyttstädning?

Om du är i färd med att flytta till en ny bostad så har du troligtvis hört att du ska flyttstäda ditt befintliga boende. Men vad är egentligen flyttstädning? I denna artikel besvarar vi alla frågor och funderingar som du kan tänkas ha.

Vad innefattar en flyttstädning?

Precis som namnet antyder är detta en form av städning som ska genomföras i samband med att du flyttar till en ny bostad. För att de som ska flytta in i ditt befintliga hem ska få en trevlig upplevelse gäller det därför att du städar den grundligt.

En flyttstädning är således betydligt mer omfattande än den traditionella städningen som du genomför med jämna mellanrum. Hela ditt hem och alla dess ytor och vrår ska rengöras mycket grundligt. Detta innefattar bland annat:

Och en hel del annat. Du hittar en komplett lista i vår tidigare artikel ”Vad ingår i en flyttstädning?”.

Måste man genomföra en flyttstädning?

Förutom att många undrar vad en flyttstädning innefattar, är det också många som funderar på om man måste genomföra en sådan. Och det korta svaret på detta är faktiskt ”ja”, i de allra flesta fall är du tvungen att flyttstäda!

I samband med att man köper en bostad är det nämligen praxis att man i inkluderar flyttstädningen i köpekontraktet. Något som innebär att den som säljer bostaden har en skyldighet att genomföra en flyttstädning.

Det kan däremot finnas fall där man som säljare och köpare kommer överens om att en städning inte ska genomföras. Detta är däremot väldigt ovanligt.

Överlåt städningen till oss

Som du säkerligen märkt är denna städning väldigt omfattande och kräver mycket tid och energi från dig. Tid och energi som istället skulle kunna läggas på viktigare saker, som att göra dig hemmastadd i ditt nya hem!

Vill du slippa tänka på detta kan du överlåta städningen till oss på Flyttfabriken. Vi erbjuder professionell städning med 100% nöjd-kund-garanti. Vi utför uppdrag inom hela Stockholm med omnejd och har genom åren hjälpt tusentals kunder som ger oss högsta betyg.

Numera har du dessutom rätt att göra RUT-avdrag på utfört arbete, vilket innebär att kostnaden för en professionell städning är näst intill obefintlig. Läs mer om vår flyttstädning, skicka oss en offertförfrågan eller kontakta oss vid eventuella frågor eller funderingar. Vi ser fram emot att höra från dig!

Behöver du vår hjälp?

Vi hjälper dig med flytthjälp och flyttstädning på ett professionellt och tryggt sätt. Ring oss på 08 51 51 00 99 eller begär en offert.