Hur planerar jag för flyttdagen?

I vår kunskapsbank har vi tidigare sammanställt otaliga artiklar som hjälper dig att packa och förbereda inför din kommande flytt. Denna gång tänkte vi därför dela med oss av fem tips som underlättar på själva flyttdagen!

Undvik kaos på flyttdagen med dessa tips

När flyttdagen är kommen är det lätt hänt att det blir kaos. Det är hundra saker som ska göras. Man är stressad. Rädd för att glömma bort någonting. Kanske en gnutta sentimental över att lämna den bostad som man spenderat flera år i. Ja, det är minst sagt mycket att stå i…

Nedanför har vi därför samlat en handfull saker som är viktiga att tänka på om du vill underlätta flyttdagen:

1. Se till att ha ordning på nycklar och dokument

Du ska få en ny adress. Flytta in i ett nytt hem. Det är därför viktigt att du har koll på nycklar och viktiga dokument som riskerar att försvinna bland allt flyttkaos. Ett tips är att packa ner dessa i din personliga väska kvällen innan och ta med denna i bilen.

2. Stig upp tidigt och var utvilad

Att flytta tar inte bara tid. Det tar också en hel del energi. Ett bra tips är därför att kliva upp tidigt och vara utvilad på själva flyttdagen.

3. Sätt upp en plan för dagen

För att allt ska gå så snabbt och smidigt som möjligt är det viktigt att du har en plan för dagen. Vad är det som ska göras och vem är det som ska sköta vad?

Har du anlitat en flyttfirma gäller det exempelvis att kontrollera så att du har kontaktuppgifter till han eller hon som är ansvarig för flytten, att firman har rätt adress till den nya bostaden samt att de vet vilka uppgifter som ska göras.

Ska du däremot sköta det hela själv är det viktigt att du har hyrt en flyttbil eller ett släp, att du får hjälp av familj eller vänner, att alla vet vad som ska göras och att ni genomför allt på ett korrekt sätt.

Om du ska genomföra flytten på egen hand rekommenderar vi dig att spana in våra tidigare artiklar:

4. Se till att kartonger och möbler hamnar på rätt plats

För att underlätta uppackningen är det fördelaktigt om flyttkartongerna och möblerna placeras i rätt rum i den nya bostaden. Något som är enkelt om du har följt våra packtips och märkt upp kartongerna innan.

Önskar du ännu fler tips som underlättar detta moment rekommenderar vi dig att läsa vår tidigare artikel ”7 tips när du ska packa upp efter en flytt”.

5. Glöm inte städningen

Under flyttdagen är de flesta så pass fokuserade på att göra sig hemmastadda i den nya bostaden, så att de glömmer bort att den gamla måste flyttstädas. Se därför till att inte glömma bort detta!

Ett bra tips är att överlåta städningen till en firma, så att du kan lägga din tid och energi på det som är viktigt – att flytta in i den nya bostaden.

Ta hjälp av Flyttfabriken

Om du önskar hjälp med din flytt är du varmt välkommen att vända dig till oss på Flyttfabriken. Vi hjälper dig i den utsträckning som önskas och erbjuder professionella tjänster inom både flytthjälp och flyttstädning.

Vi arbetar inom hela Stockholm och har möbelmontörer, packmästare, expressarbetare, chaufförer och flertalet lastbilar och fordon i olika storlekar till förfogande.

Läs mer om vår flytthjälp och flyttstädning eller skicka oss en offertförfrågan redan idag, vi ser fram emot att höra från dig!

Behöver du vår hjälp?

Vi hjälper dig med flytthjälp och flyttstädning på ett professionellt och tryggt sätt. Ring oss på 08 51 51 00 99 eller begär en offert.