Hur skyddar jag möbler vid en flytt?

Många som ska flytta till en ny bostad är rädd för att deras möbler ska gå sönder under själva flytten. Med rätt förberedelser kan du däremot minska riskerna för att detta ska hända. Här berättar vi mer om hur du går tillväga för att skydda dina möbler vid en flytt!

Så skyddar du dina möbler i samband med en flytt

Som vi varit inne på inledningsvis är det många som oroar sig för att deras möbler ska gå sönder i samband med en flytt. Något som givetvis är förståeligt. Med rätt förberedelser slipper man däremot denna huvudbry.

Nedanför berättar vi mer om hur du kan skydda dina möbler i samband med din kommande flytt:

1. Plocka isär möblerna så mycket som möjligt

Ju större och tyngre möblerna är, desto större är chansen att de tappas eller slår i väggar och andra hinder. För att undvika detta kan det således vara en bra idé att plocka isär möblerna så mycket som möjligt.

2. Emballera möblerna på rätt sätt

Alla möbler kan inte plockas isär. Och även om de kan det måste de emballeras korrekt. Möbler som riskerar att bli skadade bör omges av plast eller wellpapp. Madrasser, mattor och liknande ska plastas in för att skyddas från smuts och damm.

3. Var noggrann vid lyft och transport

De allra flesta skadorna sker vid lyft och transport. Det gäller därför att vara noggrann under dessa moment. Bär försiktigt. Tänk på hur du stuvar in möblerna i flyttbilen eller på släpet. Kör försiktigt.

Fler tips på hur du lyckas med allt detta hittar du i våra tidigare artiklar:

Överlåt möbelflytten till oss

Att flytta möbler på egen hand kräver mycket tid och energi, samtidigt som risken för skador är förhållandevis stor. Om du vill slippa alla dessa problem och få mer tid över till annat, kan du med fördel överlåta möbelflytten till oss på Flyttfabriken.

Vi erbjuder professionell och effektiv flytthjälp till konkurrenskraftiga priser. Läs mer om vår flytthjälp eller kontakta oss redan idag. Vi ser fram emot att hjälpa dig!

Behöver du vår hjälp?

Vi hjälper dig med flytthjälp och flyttstädning på ett professionellt och tryggt sätt. Ring oss på 08 51 51 00 99 eller begär en offert.