Pianoflytt – vad kostar det?

Ska du flytta ett piano och funderar att överlåta arbetet till en flyttfirma? Då är det troligtvis många frågor som snurrar runt i ditt huvud, däribland hur mycket det kommer att kosta. I denna artikel tänkte vi därför berätta mer om vad en pianoflytt kostar hos oss på Flyttfabriken samt reda ut för vilka faktorer som påverkar priset.

Vad kostar det att flytta ett piano?

Vi på Flyttfabriken erbjuder pianoflytt från 3300 kronor. Detta förutsätter dock att flytten sker inom Storstockholm samt att pianots vikt ej överskrider 150 kg. Max tre trappor får finnas på respektive adress (hämtning/lämning).

Notera dock att vi har möjlighet att flytta ditt piano i samband med vår ordinarie flytthjälp. Då debiteras endast 1000 kr.

I och med att pianon är stora och otympliga samt att förutsättningarna för flytten kan variera, kan även priset skilja sig åt från jobb till jobb. För att få exakta prisuppgifter rekommenderar vi dig därför att skicka oss en offertförfrågan.

Nedanför tänkte vi också berätta mer om vilka faktorer som kommer att påverka det slutgiltiga priset.

Faktorer som påverkar priset

Som tidigare nämnts finns det många faktorer som kan påverka priset för en pianoflytt. Nedanför hittar du de tre främsta:

1. Pianots vikt

Först och främst kommer pianots vikt att påverka priset. Beroende på hur tungt det är kan vi nämligen behöva använda oss av fler flyttgubbar och annan utrustning.

2. Bostadens förutsättningar

Hur bostaden ser ut kan komma att påverka priset. Finns det exempelvis många trappor kommer detta resultera i att priset blir något dyrare. Det kan också finnas andra utmaningar som gör att priset påverkas.

3. Hur långt pianot ska flyttas

Sist men inte minst påverkar transportsträckan priset. Ska pianot flyttas en kortare sträcka är såklart priset lägre. Om det däremot ska flyttas en längre bit, kan priset bli något dyrare.

Ta hjälp av Flyttfabriken

Pianon är tunga föremål som kräver styrka och rätt verktyg för att flytta. Annars riskerar det att skadas. Vi rekommenderar dig därför att överlåta pianoflytten till oss på Flyttfabriken!

Genom åren har vi hjälpt ett stort antal personer att flytta sina pianon på ett säkert sätt. Vi har erfarenhet, kunskap och de rätta verktygen för att genomföra denna typ av arbeten på ett säkert och professionellt vis.

Dessutom erbjuder vi tydliga priser som baserar sig på just dina förutsättningar och behov. Skicka oss en offertförfrågan eller kontakta oss om du har några ytterligare frågor eller funderingar!

Behöver du vår hjälp?

Vi hjälper dig med flytthjälp och flyttstädning på ett professionellt och tryggt sätt. Ring oss på 08 51 51 00 99 eller begär en offert.