Långdistansflytt – vad kostar det?

Planerar du att flytta långväga? Kanske till en annan ort eller till och med till ett annat land. Oavsett vilket så kan man vilja ta med sig sitt bohag. Något som kan vara svårt att genomföra på egen hand. Många väljer därför att ta hjälp av en flyttfirma. Men vad kostar det egentligen att ta hjälp i samband med en långdistansflytt?

Faktorer som påverkar priset

Det finns många faktorer som påverkar priset i samband med en flytt. Inte minst när man ska flytta långväga. Det är därför svårt att ge ett generellt svar på vad det kostar att överlåta arbetet till en flyttfirma. Nedan tänkte vi därför reda ut för vilka faktorer som påverkar priset för en långdistansflytt:

1. Hur mycket som ska flyttas

Först och främst så påverkas priset av hur mycket som ska flyttas. Är det stora och tunga möbler som ska med eller är det enbart mindre flyttkartonger? Detta är något som kan komma att påverka priset.

2. Arbetets omfattning

Utöver detta så påverkar även arbetets omfattning det slutgiltiga priset. Med andra ord i vilken utsträckning du önskar hjälp. En del väljer att förbereda det mesta, d.v.s. packa ner porslin och annat i flyttkartonger, medan andra väljer att överlåta både packning och flytt till de som ska utföra arbetet.

3. Vart du ska flytta

Den tredje och sista punkten som påverkar priset är distansen. Med andra ord hur långt du ska flytta. Beroende på vart du ska flytta kan olika transportlösningar vara bäst lämpade. Ska du flytta till en annan ort är troligtvis lastbil det bästa sättet att transportera ditt bohag. Om du däremot ska flytta till ett annat land kan det i vissa fall vara bättre att transportera godset via sjöfart. Något som givetvis påverkar priset.

Därför bör du anlita en flyttfirma

Vi hoppas att du nu har bättre koll på vilka faktorer som påverkar priset i samband med en flytt mellan städer. Om du fortfarande är osäker på om du ska överlåta arbetet till en branschkunnig firma eller ta saken i egna händer, tänkte vi lista en handfull goda anledningar till varför du bör välja det förstnämnda alternativet:

1. Du får mer tid över till annat

Att flytta till en ny stad eller ett nytt land är stressigt och psykiskt påfrestande, då det är mycket som ska hinnas med utöver själva flytten. Det är abonnemang och försäkringar som ska sägas upp eller förnyas, folkbokföringsadresser som ska ändras och en hel del annat. För att få mer tid över till andra viktigare uppgifter, rekommenderar vi dig att överlåta flytten till någon annan.

2. Du slipper hyra en lastbil eller släp

Man har oftast betydligt mer saker än vad man föreställer sig. Något som innebär att man oftast behöver hyra ett stort släp eller till och med en lastbil för att få med sig sitt bohag. Vilket kan vara både tids- och kostnadskrävande, inte minst om du är en ovan släpvagns- eller lastbilschaufför. Genom att överlåta flytten till en firma slipper du detta!

3. Du slipper köra långa sträckor

Inte nog med att du slipper de tids- och kostnadskrävande utläggen för att hyra en ett släp eller en lastbil, slipper du även att köra den långa sträckan mellan städerna.

4. Du slipper bära och lyfta tunga föremål

Som du säkerligen är medveten om medför en flytt många tunga lyft. Något som är påfrestande för kroppen. Genom att överlåta arbetet till någon annan slipper du dessa lyft och sparar på rygg och nacke!

5. Du sparar oftast pengar

Hur man än vrider och vänder på det så brukar man oftast spara pengar genom att överlåta flytten till någon annan. Dels för att kan du nyttja RUT och göra avdrag för arbetskostnaden, men även för att det snabbt drar iväg när du ska köpa flyttkartonger, hyra släp eller lastbil, tanke bensin och liknande.

Överlåt flytten till Flyttfabriken

Är du i färd med att flytta till annan ort eller också utomlands? I så fall kan du överlåta arbetet till oss på Flyttfabriken. Vi hjälper dig gärna med långdistansflytten, oavsett till vilken ort eller till vilket land du ska flytta. Dessutom har vi möjlighet att anpassa oss till just dina förutsättningar och behov. Det spelar således ingen roll i vilken utsträckning du önskar hjälp!

För oss är det viktigt att du ska veta hur mycket flytten kommer att kosta. Vi erbjuder därför tydliga priser som baserar sig på just dina behov. För att få ett korrekt pris rekommenderar vi dig att skicka oss en offertförfrågan. Kom ihåg att RUT-avdraget medför stora besparingar pengamässigt, men det viktigaste som sparas när ett proffs anlitas är tiden, egentligen den dyrbaraste tillgången vi har.

Har du några ytterligare frågor eller funderingar kring din långdistansflytt är du varmt välkommen att kontakta oss.

Behöver du vår hjälp?

Vi hjälper dig med flytthjälp och flyttstädning på ett professionellt och tryggt sätt. Ring oss på 08 51 51 00 99 eller begär en offert.