Rekommenderat företag 9 år i rad hos reco.se

Hur lång tid tar en flyttstädning?

Det är vanligtvis många tankar och funderingar som snurrar runt i huvudet när man ska flytta till en ny bostad. En av de allra vanligaste sakerna som folk funderar över är ”hur lång tid tar flyttstädningen att genomföra?”. I denna artikel tänkte vi därför försöka reda ut för just detta.

Så lång tid tar en flyttstädning

I de allra flesta fall tar en flyttstädning mellan 5–8 timmar.

Vad som kan vara värt att poängtera är att det finns flera faktorer som gör att städningen tar längre eller kortare tid. För att få en mer nyanserad bild gäller det därför att utgå ifrån sina förutsättning och ta hänsyn till de faktorer som påverkar tidsåtgången.

Faktorer som påverkar tidsåtgången

För att ge dig en mer nyanserad bild tänkte vi reda ut vilka faktorer som kan påverka hur lång tid flyttstädningen tar:

1. Bostadens storlek

Den faktor som har allra störst påverkan på tidsåtgången är bostadens storlek. Att städa en mindre lägenhet går givetvis fortare än att städa en stor villa.

2. Mycket smutsiga ytor och utrymmen

I vissa fall kan det vara så att man stöter på ytor och utrymmen som är väldigt smutsiga i förhållande till vad som brukar vara normalt. Något som kan göra att städningen drar ut på tiden.

3. Kvarglömda möbler

Flyttstädningen är det sista momentet som genomförs och det påbörjas först när bostaden är helt tom på möbler och inredning. Ibland händer det däremot att ägaren har lämnat kvar eller glömt någonting, vilket gör att städningen kan ta längre tid.

4. Många eller stora fönsterpartier

En av uppgifterna som måste göras är att putsa fönsterna. I de allra flesta fall går detta moment snabbt, men det finns undantag. En del bostäder har nämligen väldigt många eller stora fönsterpartier. Något som kan påverka tidsåtgången.

5. Andra glaspartier

Glas har under de senaste åren blivit ett allt populärare inslag i de svenska hemmen. Det återfinns inte enbart på fönsterpartierna, utan numera kan det även finnas stora glasräcken vid trappor och loftgångar. Som du säkerligen förstår är det något som kan göra att städningen tar längre tid.

Överlåt städningen till Flyttfabriken

Att genomföra en flyttstädning på egen hand är både tids- och energikrävande. Som tidigare nämnts tar det vanligtvis 5–8 timmar, men det kan även ta betydligt längre än så. Bostadens alla ytor och utrymmen ska trots allt rengöras grundligt.

Om du vill spara både tid och energi som istället kan läggas på viktigare saker, exempelvis att flytta in i din nya bostad, kan du med fördel överlåta städningen till oss på Flyttfabriken!

Vi erbjuder professionell städning med 100% nöjd-kund-garanti. Vi utför städuppdrag inom hela Stockholm med omnejd och har genom åren hjälpt tusentals kunder som ger oss högsta betyg.

Läs mer om vår flyttstädning, skicka oss en offertförfrågan eller kontakta oss vid eventuella frågor eller funderingar. Vi ser fram emot att höra från dig!

Behöver du vår hjälp?

Vi hjälper dig med flytthjälp och flyttstädning på ett professionellt och tryggt sätt. Ring oss på 08 51 51 00 99 eller begär en offert.