Flyttstädning av trädgård – är det nödvändigt?

I samband med en bostadsförsäljning så finns det vissa åtaganden som du säljare måste genomföra. En av skyldigheterna är att göra en s.k. flyttstädning, vilket i korta drag innebär att hela bostaden ska rengöras grundligt. Men vad gäller egentligen för trädgården om du bor i en villa? Det tänkte vi reda ut för i denna artikel.

Är du tvungen att ”flyttstäda” trädgården?

Det korta svaret på denna fråga är ja, du är tvungen att ”flyttstäda” din trädgård. I samband med en bostadsöverlåtelse räknas nämligen hela fastigheten, vilket inkluderar allt ifrån huvudbyggnaden till eventuella garage, uthus och trädgårdsutrymmen.

För att lära dig ännu mer om vad en flyttstädning är och vad den inkluderar, kan du med fördel läsa vår tidigare artikel ”Vad ingår i en flyttstädning?”, i vilken vi försöker reda ut alla frågetecken.

Fler tips på hur du lyckas med städningen av ditt hus och garage hittar du i följande artiklar:

Men åter till trädgården…

Så, vad är det då man bör tänka på och göra i trädgården i samband med en flytt? I korta drag handlar det om att hålla den i fint skick i förhållande till årstiden.

Flyttar du ut i juni då gräset grönskar är det exempelvis trevligt om gräsmattan är klippt och blomrabatterna ansade. Om du däremot flyttar ut i december och det skulle vara snö ute, är det angenämt om infarten är skottad.

Egentligen krävs det alltså inga jätteinsatser i trädgården. Att hålla den i trim och använda sunt förnuft räcker gott och väl, om än många tenderar att glömma bort detta när flytten kryper sig allt närmare.

Vi hoppas att du nu har bättre koll på vad som gäller i trädgården i samband med en flytt!

Överlåt flyttstädningen till oss

Som vi varit inne på tidigare så är flyttstädningen väldigt omfattande. Alla hemmets rum och ytor ska trots allt rengöras grundligt. Något som är både tids- och energikrävande. Vill du få mer tid och energi över till annat, kan du med fördel överlåta städningen till oss på Flyttfabriken.

Vi arbetar inom hela Stockholm och erbjuder professionell städning med 100% nöjd-kund-garanti.

Läs mer om vår flyttstädning, skicka oss en offertförfrågan eller kontakta oss vid eventuella frågor eller funderingar. Vi ser fram emot att höra från dig!

Behöver du vår hjälp?

Vi hjälper dig med flytthjälp och flyttstädning på ett professionellt och tryggt sätt. Ring oss på 08 51 51 00 99 eller begär en offert.