Flytta från hus – vad kostar det?

Få offert

Att flytta från ett hus till ett annat (eller kanske till en lägenhet) skiljer sig ofta från lägenhetsflyttar. Orsaken till detta är helt enkelt för att de allra flesta hus är mycket större och det innebär att du har fått plats med fler saker som du troligtvis vill ha med dig. Genom att anlita en professionell och seriös flyttfirma behöver du inte oroa dig för flytten överhuvudtaget. Flyttfirman ser till att ha tillräckligt med personal på plats för att din flytt ska bli så smidig som möjligt.

Ska du flytta från ditt hus och planerar att anlita en flyttfirma vill du troligtvis veta hur mycket flytten kommer att kosta. Det är svårt att säga en exakt kostnad, eftersom priserna skiljer sig mycket beroende på ett flertal faktorer. Några faktorer som spelar in är bland annat hur mycket du vill ha hjälp med. Vill du endast ha bärhjälp och transport och sköter packning själv eller vill du ha hela paketet med packning, emballage, bärhjälp och transport? Andra faktorer som påverkar är hur lång tid flytten beräknas ta samt hur mycket personal som behövs. Här går vi in djupare på ämnet.

Valet av tjänster påverkar priset

Ju mer du behöver hjälp med, desto högre kommer också priset för din husflytt att bli. Väljer du att anlita en firma för enbart transport och sköter packningen själv blir kostnaderna dock lägre. Vi ser till att du alltid får ett riktigt bra pris på din flytt och hos oss kan du även använda dig av RUT-avdraget som sänker kostnaderna med 50 %. Hos oss kan du inte bara få bärhjälp och transport, utan vi erbjuder även packning, flyttlådor och annat material, magasinering och flyttstädning.

Hur lång tid tar flytten?

Att flytta från ett hus på 100+ kvm tar längre tid än att flytta en mindre lägenhet på 50 kvm. Det är naturligtvis inget konstigt, men kan komma att påverka priset. Vi ser till att alltid ha tillräckligt många personer på plats för att din flytt inte ska ta mer än en arbetsdag. Priset är inte baserat på hur många kvadratmeter du har, utan ju fler kvadrat, desto fler saker och möbler kommer att behöva packas och fraktas.

Använd RUT-avdraget för att sänka dina kostnader

Vi är en seriös flyttfirma som värnar om våra kunder och därför ser vi till att du alltid får bra priser på alla våra tjänster. Naturligtvis är vi även registrerade för F-skatt, vilket innebär att du kan använda dig av RUT-avdraget för en 50 % reducering av den totala arbetskostnaden. Som kund behöver du bara kontakta Skatteverket och säkerställa att du har avdrag kvar att använda dig av – därefter sköter flyttfirman resten.

ÖVERLÅT FLYTTEN TILL OSS

Det snabbaste och enklaste sättet för dig att veta hur mycket din flytt från hus kommer kosta är genom att beställa en offert. Här är det rekommenderat att du är så detaljerad som möjligt, eftersom det lägger grunden för ett mer korrekt pris. När du har fått ut offerten kan du kolla igenom den i lugn och ro och sedan höra av dig när du är redo att boka!

Flyttfabriken utför arbeten inom hela Stockholm men har även möjlighet att ta hand om långdistansflytter. Läs mer om vår flytthjälp här, vi ser fram emot att höra från dig! Söker du hyresbostad under perioden då ni är emellan bostäder kan vi tipsa om bostadsval.se.

Behöver du vår hjälp?

Vi hjälper dig med flytthjälp och flyttstädning på ett professionellt och tryggt sätt. Ring oss på 08 51 51 00 99 eller begär en offert.